Društvo 1

23.09.2024.

9:14

Građani Srbije ponovo upozoreni: U narednim danima...

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se vrh talasa na Dunavu kod Bezdana, Apatina i Bogojeva očekuje u narednim danima.

Izvor: B92.net; Tanjug

Građani Srbije ponovo upozoreni: U narednim danima...
Profimedia

Podeli:

"Vrh talasa na Dunavu kod Bezdana očekuje se 25. septembra, kod Apatina 25/26. septembra, kod Bogojeva 26. septembra, a kod Novog Sada 27. septembra", stoji u najavi RHMZ-a.

Printscreen/RHMZ

Podsetimo se vodostaj Dunava u Novom Sadu juče je dostizao 405 centimetara.

Usporavanje tendencije porasta Dunava sa 40 na 20 centimetara dnevno značajno je da se ne bi ponovile slike iz Evrope.

JVP Vode Vojvodine je u toku nedelje organizovalo sastanak sa predsednicima opština koje se naslanjaju na tok Dunava, sa ciljem da se utanače metode prevencije od poplava.

Vreme danas

Prema prognozi RHMZ u Srbiji će danas jutro biti hladno, a tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine, s najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 28 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), ujutru po kotlinama, dolinama reka i visoravnima zapadne, jugozapadne i južne Srbije mestimično magla.

Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od 3 do 12 °C, a najviša dnevna od 25 do 28 °C.

Vreme u Beogradu

I u Beogradu danas nakon hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

Prognoza za sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u većini dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine. Prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom očekuje se u utorak i sredu.

U subotu jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i padom temperatuere zahvatiće prvo severne i zapadne krajeve, a u nedelju će se proširiti i na ostatak zemlje. U ponedeljak postepeni prestanak padavina.

Pročitajte još:

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Panika u Evropi: "Loviće" i Nemce?

Nemačka uvodi nove sisteme za odbranu svojih vladinih aviona, posebno onih koji prevoze visoke državne zvaničnike, poput kancelara Olafa Šolca, predsednika Franka-Valtera Štajnmajera i ministarke spoljnih poslova Analene Berbok.

12:13

21.9.2024.

1 d

Podeli: