Društvo 14

20.09.2024.

13:41

Vučić uputio saučešće povodom smrti glumice Radmile Živković: Sa tugom sam primio vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i kolegama povodom smrti glumice Radmile Živković.

Izvor: B92.net

Vučić uputio saučešće povodom smrti glumice Radmile Živković: Sa tugom sam primio vest
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

"Sa tugom sam primio vest o smrti Radmile Živković, jedne od velikih diva naše filmske i pozorišne umetnosti i izuzetne glumice koja je svojim neverovatnim talentom i posvećenošću umetnosti obeležila najsjajniju epohu naše kinematografije i pozorišta.

Njena strast prema glumi, bravurozne role i maestralni talenat da publici približi složene likove sa jedinstvenom dubinom i autentičnošću, na najbolji način su odražavali njen umetnički senzibilitet. Besprekorno i upečatljivo je umela da oživi likove iz svih sfera života, dajući glas njihovim emocijama i ličnim pričama, koje i danas pamtimo.

Imao sam izuzetnu čast i privilegiju da Radmili Živković dodelim Sretenjski orden drugog stepena za izuzetne zasluge i doprinos umetnosti, u koju je utkala i bogato kulturno nasleđe naše zemlje, na njoj svojstven i zaista jedinstven način.

Uveren sam da će njena izuzetna ličnost i umetnički integritet, kao i pečat koji je ostavila u glumi, nastaviti da inspiriše generacije mladih umetnika.

Izražavam duboko saučešće Radmilinoj porodici, kolegama, prijateljima i poštovaocima. Neka počiva u miru", navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: