Društvo 0

19.09.2024.

14:31

Vlada Srbije donela odluku da 3. i 4. maj budu Dani sećanja na žrtve masovnih ubistava

Vlada Srbije donela je Odluku da se 3. i 4. maj ustanove kao Dani sećanja na žrtve masovnih ubistava.

Izvor: B92

Vlada Srbije donela odluku da 3. i 4. maj budu Dani sećanja na žrtve masovnih ubistava
Profimedia

Podeli:

Ova Odluka je doneta na predlog Ministarstva prosvete, a na inicijativu Viktimološkog društva Srbije, koju je podržala Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Odlukom, kojom su 3. i 4. maj proglašeni Danima sećanja na žrtve masovnih ubistava, podstiče se izgradnja kulture sećanja na stradale i šalje jasna poruka da žrtve ne smeju biti zaboravljene, kao i da ovakvi tragični događaji ne smeju da se ponove.

Različite aktivnosti doprinele bi podizanju svesti javnosti, posebno mladih o tome kako sprečiti da se ovako tragični događaji ponove.

Počev od školske 2024/2025. godine Ministarstvo prosvete je u pravilnicima o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovnih i srednjih škola utvrdilo obeležavanje Nedelje sećanja i zajedništva, kao negovanje kulture sećanja i odavanja počasti nevinim žrtvama – učenicima i mladima kroz primere dobre prakse realizovane tokom školske godine, razvoj razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja i dijaloga

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: