Društvo 0

16.09.2024.

18:55

Otvoreno padobransko prvenstvo: "Nebeske vidre" Vojske Srbije najbolje

Padobranska ekipa Vojske Srbije "Nebeske vidre" pobednik je 70. Otvorenog padobranskog prvenstva Srbije u disciplini skokovi na cilj, održanog prethodna tri dana na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Otvoreno padobransko prvenstvo: "Nebeske vidre" Vojske Srbije najbolje
TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju, pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio zastavnik prve klase Milan Svetozarević iz 63. padobranske brigade, dok je u kategoriji žena prvo mesto osvojila pripadnica ove jedinice Vojske Srbije zastavnik prve klase Radmila Đurić.

Prvenstvo organizuje Vazduhoplovni savez Srbije, a domaćin je bila 63. padobranska brigada, budući da se ove godine obeležava 80 godina od formiranja prve vojne padobranske jedinice.

Padobranci su se takmičili u skokovima sa visine od 1.000 metara na cilj, čiji je centar bio samo dva centimetra.

Nastupilo je šest ekipa iz Srbije i jedna iz Bosne i Hercegovine.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Takmičenje je uključivalo osam planiranih turnusa, kao i dopunske poluzavršne i finalne skokove.

Titule državnih prvaka dodeljene su najpreciznijim pojedincima i ekipama, dok su najuspešniji u otvorenoj konkurenciji dobili posebna priznanja.

Pehare, medalje i diplome u ekipnom takmičenju uručio je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Uspeh pripadnika 63. padobranske brigade na državnom prvenstvu nastavak je odličnih rezultata koje postižu na domaćim i međunarodnim takmičenjima i pokazatelj da vojne padobrance krasi odlična osposobljenost i visok sportski i borbeni duh, navodi Ministarstvo odbrane.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: