Društvo 0

15.09.2024.

21:07

Danas obavljeno više od 152.000 preventivnih pregleda; "Zdravlje građana nam je najbitnije"

Preventivne preglede u zdravstvenim ustanovama širom Srbije danas je obavilo 27. 441 građana, od toga 1.364 dece.

Izvor: B92

Danas obavljeno više od 152.000 preventivnih pregleda; "Zdravlje građana nam je najbitnije"
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Podeli:

Više od 2.000 građana upućeno je na dalju dijagnostiku, a 31 hitno je hospitalizovan u nekoj od bolnica, zbog potvrđenih oboljenja.

Kolika je podrška građana ovoj akciji Ministarstva zdravlja najbolje pokazuje podatak da je do sada, u ukupno šest dana akcije, pregled obavilo više od 172 hiljade građana.

Kod više od 15 hiljada građana otkrivena su različita oboljenja, u ranoj fazi.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar istakao je da ovako veliki odziv građana potvrđuje da svest o značaju prevencije raste u našem društvu, i najavio da će se sa ovom akcijom nastaviti i u narednom periodu.

"Veliki broj građana koji dolazi nedeljom na preglede, kao i broj onih koji nakon pregleda bivaju hospitalizovani, zbog utvrđenih zdravstvenih parametara i to bez ikakvih simptoma, pokazuje da ovo što radimo itekako ima smisla. Cilj nam je da naši građani počnu da redovno odlaze kod lekara i kada ih ništa ne boli, na kontrole, skrininge. Tada, i kada se dijagnostikuju teška oboljenja, mogućnost izlečenja značajno je veća, a to je u interesu svih nas", istakao je Lončar.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava izuzetnu zahvalnost svim zdravstvenim radnicima koji su i ove nedelje brinuli o zdravlju naših građana na velikom trudu i zalaganju, kao i svim građanima koji su danas po izuzetno lošem vremenu obavili preglede, na velikoj podršci.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: