Društvo 3

08.09.2024.

21:27

Uhapšen osumnjičeni za širenje panike i lažnu dojavu o bombi u smederevskoj tvrđavi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu i Upravom za tehniku MUP-a, identifikovali su i uhapsili T. S. (47) iz Smedereva.

Izvor: Tanjug

Uhapšen osumnjičeni za širenje panike i lažnu dojavu o bombi u smederevskoj tvrđavi
ArtOlympic/Shutterstock

Podeli:

On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On se sumnjiči da je sinoć u 19:52 časova sa mobilnog telefona pozvao dežurnu službu Policijske uprave u Smederevu i rekao da je u luna-parku u tvrđavi postavljena bomba, saopštila je PU u Smederevu.

Odmah po dojavi, u tvrđavu su upućeni svi raspoloživi policijski službenici, koji su brzo i bezbedno evakuisali nekoliko hiljada ljudi koji su prisustvovali manifestaciji "Smederevska jesen", nakon čega je obavljen kontradiverzioni pregled i utvrđeno da je dojava bila lažna.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, T. S. će biti zadržan do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.
 

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: