Društvo 0

08.09.2024.

13:23

Lažna dojava o bombi u Smederevskoj tvrđavi; Grad podnosi krivičnu prijavu

Specijalne jedinice MUP-a utvrdile su da je dojava o navodno postavljenoj bombi u Smederevskoj tvrđavi bila lažna, saopštila je gradska uprava.

Izvor: Tanjug

Lažna dojava o bombi u Smederevskoj tvrđavi; Grad podnosi krivičnu prijavu
Profimedia

Podeli:

"Posle detaljne pretrage pripadnika specijalne jedinice MUP-a, koji su sinoć odmah nakon dojave o navodno postavljenoj bombi u Smederevskoj tvrđavi izašli na teren, utvrđeno je da je dojava bila lažna", navodi se u saopštenju. 

Reč je, kako su rekli iz gradske uprave, o zlonamernom pokušaju da se naruši mir i spokojstvo građana Smedereva, svih gostiju i posetilaca 137. Smederevske jeseni.

U cilju rasvetljavanja krivičnog dela, dodaju, intenzivno se radi na otkrivanju počinioca i grad Smederevo će tim povodom podneti krivičnu prijavu.

"Bezbednost građana je sigurna i nadamo se da se ovakvi zlonamerni postupci više neće ponoviti", ističe se u saopštenju.

Posetioci Smederevske tvrđave su sinoć bili evakuisani zbog dojave o bombi, koja je primljena oko 20.30 a posle kontradiverzionog pregleda vratili su se u Tvrđavu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: