Društvo 4

07.09.2024.

8:20

Sručilo se na Beograd; Potop: Izdato hitno upozorenje VIDEO

Nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je jutros prestonicu Srbije.

Izvor: B92

Sručilo se na Beograd; Potop: Izdato hitno upozorenje VIDEO
Profimedia

Podeli:

U narednih sat vremena najviše kiše očekuje se u južnim i jugozapadnim delovima Beograda sa tendencijom širenja i sporog premeštanja ka severoistoku, odnosno Batajnici i Pančevu, navodi se u hitnom saopštenju RHMZ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

"Do sada je pala neravnomerna količina padavina, u većem delu grada od 5 do 15 mm, a najviše kiše je palo na automatskoj stanici Banovo Brdo preko 60 mm. Možemo očekivati još dodatnih 10 do 25 mm kiše za kratko vreme", stoji u hitnom upozorenju.

Kiša je napravila haos u prestonici, a pojedine ulice su već pod vodom.

RHMZ je jutros malo pre sedam sati izdao prvo upozorenje na jake plјuskove sa grmlјavinom u pojedinim delovima Beograda.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 14. septembra, u nedelju će biti pretežno sunčano, sledeće sedmice promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U nedelju i ponedeljak u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar, košava.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

22 h

Podeli: