Društvo 1

05.09.2024.

14:08

Sručiće se na Srbiju

RHMZ najavio da će u Srbiji u petak biti promenljivo oblačno, ujutru samo ponegde u Bačkoj i Banatu sa kratkotrajnom kišom, a posle podne i uveče u svim predelima nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: Tanjug

Sručiće se na Srbiju
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab do umeren vetar, jugozapadni i zapadni, u košavskom području slab i umeren jugoistočni koji će na jugu Banata povremeno biti i jak.

Najniža temperatura će se kretati od 13 stepeni u Požegi do 23 stepena u Vršcu, a najviša dnevna od 29 do 34 stepena.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, pre podne sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne i uveče nestabilno sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, a dnevna temperatura će se kretati od 22 do 32 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u subotu će biti pretežno sunčano, a promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima biće još ponegde u Banatu, na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima.

U nedelju se očekuje pretežno sunčano i ponovo veoma toplo vreme, sa temperaturama od 30 do 35 stepeni.

Sledeće sedmice biće promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U nedelju i ponedeljak u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar, odnosno košava.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: