Društvo 0

04.09.2024.

18:24

Stiže nevreme; Srbija upozorena: U naredna dva sata...

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najnovije upozorenje i najavio u naredna dva sata prmenu vremena.

Izvor: B92

Stiže nevreme; Srbija upozorena: U naredna dva sata...
Shutterstock/BalkansCat

Podeli:

"U naredna 2 sata na jugu i jugozapadu Srbije promenljivo oblačno sa pojavom pljuska sa grmljavinom", navodi se na sajtu RHMZ. 

Sutra će prema prognozama meteorologa biti pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 32 do 37 stepena, acuz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se i pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom ponegde na zapadu i jugu Srbije.

Printskrin/RHMZ

U petak će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno pa se očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura će biti u manjem padu, ali će i dalje biti toplo - maksimalne vrednosti u većini mesta od 30 do 32 °S.

U subotu se lokalni pljuskovi očekuju još ponegde u Banatu, na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima. U ostalim krajevima duži sunčani intervali. U nedelju će biti pretežno sunčano i ponovo veoma toplo (od 30 do 35 °S). Krajem dana u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju.

Sledeće nedelje RHMZ najavljuje promenljivo vreme, povremeno kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom, a početkom nedelje u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, a na jugu Banata olujni jugoistočni vetar (košava). Maksimalna temperatura od 28 do 31 °S. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

14 h

Podeli: