Društvo 0

04.09.2024.

17:59

Vatra ne prestaje da gori već danima; U akciji gašenja i helikopter MUP-a

Sedam dana ne jenjava veliki šumski požar na planini Troglav kod Kraljeva. Na terenu su već danima pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i radnici komunalnog preduzeća Srbijašume, ali i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Izvor: RINA

Vatra ne prestaje da gori već danima; U akciji gašenja i helikopter MUP-a
RINA

Podeli:

"Njihovu hrabru borbu protiv vatrene stihije otežava nepristupačan, strm i kamenit teren. Požar i dalje bukti, a upravo zbog jako nepristupačnog terena u pomoć je pritekao i helikopter Ministartva unutrašnjih poslova Srbije. Intervencija iz vazduha bila je neophodna u zabačenim delovima planine Troglav", rekao je za Regionalnu informativnu novinsku agenciju RINA Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

On ističe da je veliki šumski požar u većem delu planinskog kompleksa stavljen pod kontrolu, a očekuje se da nakon helikopterske intervencije bude i konačno lokalizovan.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

13 h

Podeli: