Društvo 0

03.09.2024.

8:59

Stručnjak upozorava: Roditelji, ne zovite decu kada se vraćaju iz škole

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da svaki pešački prelaz mora da bude propisno obeležen, ako nije postoji procedura da se to i učini.

Izvor: Blic.rs

Stručnjak upozorava: Roditelji, ne zovite decu kada se vraćaju iz škole
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Savetuje roditelje da decu koja sama idu i dolaze iz škole - ne zovu dok ne stignu kući, jer ona "referišu" telefonom kako je bilo u školi i ne gledaju pažljivo dok prelaze preko pešačkog prelaza.

Javno preduzeće "Putevi Beograda" nadzire stanje puta, što uključuje i stanje saobraćajne signalizacije i reaguje ako im građani ukažu da su izbledeli pešački prelazi pored škole, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Prema njegovim rečima, svaki pešački prelaz mora da bude propisno obeležen.

"Po zakonu su dužni da vrše nadzor nad svim saobraćajnicama u njihovoj nadležnosti. To se odnosi na sve upravljače puteva u Srbiji, pa i na puteve Beograda", navodi Okanović.

Ograničenje brzina u zonama škole je 30 kilometara na čas ukoliko je u naselju, a kazne su od 3.000 dinara za neko minimalno prekoračenje, pa do 30 dana zatvora ako su u pitanju velika prekoračenja, ali ukoliko dođe do sudara, odnosno ukoliko dođe do povređivanja deteta, onda su kazne mnogo veće.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: