Društvo 7

03.09.2024.

10:11

Čovek uzrok haosa u Aranđelovcu? Sprečeno širenje požara VIDEO

Požar koji je izbio na napristupačnom terenu u okolini Aranđelovca, između Garaša i Darosave, i zahvatio 50 hektara šume i niskog rastinja je lokalizovan.

Izvor: Tanjug

Čovek uzrok haosa u Aranđelovcu? Sprečeno širenje požara VIDEO
RINA

Podeli:

Sprečeno je njegovo širenje i nema ugroženih kuća, izjavio je danas komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice Aranđelovac Nenad Milivojević.

"Dosta ljudi je na terenu, dosta mehanizacije. Vreme je danas mirnije, povoljnije, nema duvanja vetra i nadamo se da ćemo uspeti da se ovaj veliki požar u toku današnjeg dana ugasi", naglasio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, pretpostavlja se da je ljudski faktor razlog ovog požara i kako naglašava, okasnila je dojava građana ka vatrogascima zbog čega je požar zahvatio ogromnu površinu.

Podsetimo, vatrogasci su se satima borili sa vatrenom stihijom, a u pomoć su im pristigli i vatrogasci iz Topole, DVD iz Orašca kao i JKP "Bukulja", kvadisti i veliki broj meštana.

"Sva raspoloživa mehanizacija JKP 'Bukulja', Vatrogasne jedinice Aranđelovac i njihove kolege iz drugih opština su na terenu", objavljeno je ranije jutros na instagram nalogu opštine Aranđelovac.

Na gašenju je bilo angažovano 20 vatrogasaca-spasilaca iz Aranđelovca, Topole i Kragujevca sa osam vatrogasnih vozila, kao i 10 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava Aranđelovac i Topola sa dva vozila.

 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: