Društvo 0

22.08.2024.

18:25

Počele pripreme pešadijske čete Vojske Srbije za učešće u mirovnoj operaciji

U okviru višemesečnih priprema za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, pešadijska četa Vojske Srbije određena za učešće u ovoj misiji realizuje intenzivnu obuku u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Počele pripreme pešadijske čete Vojske Srbije za učešće u mirovnoj operaciji
Ministarstvo odbrane

Podeli:

Tokom ovog dela priprema, obuka se realizuje u specijalizovanim kabinetima, streljanama i na poligonu, kako bi se obezbedila potpuna spremnost jedinice za izvršavanje namenskih zadataka u zoni operacije, navodi se u saopštenju.

Programom su obuhvaćeni sadržaji iz taktičke, vatrene, fizičke i sanitetske obuke i teme iz međunarodnog humanitarnog prava.

Fokus je na uvežbavanju taktika i procedura za izvršavanje zadataka koji jedinicu očekuju u Libanu, kao što su kontrola masovnih okupljanja, uspostavljanje kontrolnih punktova, realizacija pešačkih i kombinovanih patrola, evakuacija ranjenih i povređenih i postupanje u slučaju nailaska na neeksplodirana ubojna sredstva.

Obuka čete se završava krajem sledećeg meseca realizacijom taktičke vežbe, na kojoj će biti proverena osposobljenost jedinice za angažovanje u sastavu Privremenih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu.

Vojska Srbije angažuje pešadijsku četu u ovoj operaciji od 2013. godine, a u Libanu se nalazi i vod Vojske Srbije za zaštitu snaga u sastavu italijanskog kontingenta, kao i štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku našem kontingentu.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: