Društvo 2

20.08.2024.

14:50

Novo upozorenje RHMZ-a: Četiri dela Srbije na udaru; Očekuje se još jedna pojava

U toku dana u zapadnim, centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima Srbije ređa pojava kiše, a ponegde se očekuju i plјusak s grmlјavinom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Izvor: Blic.rs

Novo upozorenje RHMZ-a: Četiri dela Srbije na udaru; Očekuje se još jedna pojava
Shutterstock/BalkansCat

Podeli:

Podsetimo, RHMZ je jutros uključio alarme za celu Srbiju i upozorava na kratkotrajne vremenske nepogode.

Više od 20 milimetara kiše danas u pojedinim delovima Srbije može pasti za kratko vreme, uz mogućnost grada i jakog ili olujnog vetra, navodi se u najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Plјuskovi i grmlјavine lokalno će biti intenzivniji (preko 20 mm za kratko vreme), praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom danas pretežno u centralnim i južnim krajevima, a sutra izolovano i na području Vojvodine.

U meteorološkoj najavi RHMZ saopštava da će vreme biti danas promenljivo oblačno, toplo i sparno, s mogućim kratkotrajnom kišom i lokalnim plјuskovima, posebno u centralnim i južnim delovima Srbije.

Ponegde plјuskovi mogu biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom. U područjima van grmlјavinskih oblaka, vetar će biti slab do umeren, različitih smerova, dok će u Donjem Podunavlјu, Braničevu i Banatu povremeno biti pojačan, uglavnom južni i jugoistočni. Temperatura će se kretati od 27 stepeni Celzijusovih na zapadu i jugu Srbije do 34 stepena Celzijusova u Banatu.

Povremeni plјuskovi mogu se javiti i u Vojvodini.

Cela Srbija je danas pod žutim i većim delom pod narandžastim meteorološkim alarmom. To znači da vreme može biti opasno. Alaram je negde upaljen i zbog čak tri pojave: pljuskova, grmljavine i visokih temperatura.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

22 h

Podeli: