Društvo 0

14.08.2024.

20:45

Oluja se sručila na Srbiju; RHMZ upozorava: U naredna dva sata...

Danas je u Srbiji bilo veoma toplo, s temperaturama i preko 40 stepeni. Ipak, u nekim delovima zemlje ove paklene vrućine prekinute su olujnim nevremenom.

Izvor: Blic.rs

Oluja se sručila na Srbiju; RHMZ upozorava: U naredna dva sata...
EPA-EFE/ZSOLT CZEGLEDI HUNGARY OUT

Podeli:

Prvo je jaka kiša praćena olujnim vetrom stigla u Užice.

Nevreme se kreće sa juga ka širem području Loznice. Mali Zvornik je pogodio jak oblak. Jak oblak se nalazi i u Kolubarskom okrugu (Osladić i Oglađevac), navodi Hailz Srbija.

Podsećamo, ranije danas, jako olujno nevreme pogodilo je opštinu Prijepolje, a krupan grad praćen obilnom kišom padao je duže od 20 minuta.

RHMZ je najavio da će u naredna dva sata nevreme sa pljuskovima i grmljavinom najpre na području jugozapadne i jugoistočne Srbije i mestimično na zapadu zemlje.

"Naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koje je zahvatilo zapadne i jugozapadne predele Srbije, tokom večeri premeštaće se ka Posavini, Sremu i Šumadiji, "stoji u novoj najavi, objavljenoj u 19:30 časova, na sajtu RHMZ.

Toplotni talas u Srbiji trajaće do nedelje, 18. avgusta kada stiže osveženje, koje nazivaju "Lucifer killer", ubicom ovog paklenog toplotnog talasa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: