Društvo 0

14.08.2024.

7:21

Srbija "ključa"; Izdato upozorenje na jednu opasnu pojavu

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, kao i ponegde u Vojvodini, moguć je lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Izvor: Tanjug, B92.net

Srbija "ključa"; Izdato upozorenje na jednu opasnu pojavu
Profimedia

Podeli:

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u Podunavlju i jak, istočni i jugoistočni, dok će se temperatura kretati od 17 do 41 stepen, navodi Republički hidrometeorološki zavod.

Najava jakog vetra na visokim temperaturama može ukazivati na opasnost od brzog širenja eventualnih požara, što nije neuobičajena pojava, zato se savetuje povećan oprez u tom pogledu. 

U Beogradu će danas biti veoma toplo i sunčano vreme, sa slabim i umerenim vetrom i najvišom dnevnom temperaturom oko 39 stepeni.

RHMZ dodaje da se ponegde od sutra uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom i temperatura koja će se kretati od 35 do 41 stepen.

Jače naoblačenje očekuje se tek početkom naredne nedelje, kao i osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom u svim krajevima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: