Društvo 1

08.08.2024.

11:49

Ide iz Hrvatske ka Srbiji, tamo je bio karambol

Kasnije posle podne u jednom delu Srbije očekuje se promena vremena.

Izvor: Telegraf.rs

Ide iz Hrvatske ka Srbiji, tamo je bio karambol
EPA-EFE/Peter Komba HUNGARY OUT

Podeli:

Juče je jako grmljavinsko nevreme zahvatilo Sloveniju i delove Hrvatske, naveo je meteorolog amater Đorđe Đurić.

"U Hrvatskoj je nevreme bilo najizraženije u Istri, noćas i jutros u Dalmaciji. Dobra vest je da je ovo nevreme jutros oslabilo i sada se kao tako oslabljeno premešta preko Hercegovine dalje prema istoku", naveo je on za Telegraf.

Kada je reč o Srbiji, prema njegovim rečima, deo ove vlažne vazdušne mase stići će po podne i do Srbije, pri čemu se očekuje jači razvoj oblačnosti.

"U jugozapadnim predelima Srbije kasnije posle podne očekuje se razvoj snažnih oblaka vertikalnog razvoja (kumulonimbusa), pa će biti jačih pljuskova sa grmljavinom, koji bi mogli da se prošire i na južne i zapadne predele Srbije. Lokalno se u ovim predelima očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i gromovima", navodi Đurić.

U delovima jugozapadne Srbije u kratkom vremenskom intervalu očekuje se da padne i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, dodao je on.

"Maksimalna temperatura biće danas od 32 do 35°C, u Beogradu do 33°C. Sutra smena sunčanih i oblačnih intervala, ređa pojava pljuskova sa grmljavinom na jugu Srbije. Od vikenda sunčano, a sledeće sedmice i vrelo vreme, uz temperature iznad 35 stepeni, lokalno i do 40°C", zaključio je Đurić.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: