Društvo 0

02.08.2024.

18:06

Tutnji Srbijom: Pao grad; kreće se ka ovim delovima FOTO

Kako je i najavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), pojedine delove zemlje već je zahvatilo nevreme s pljuskovima, a RHMZ je upozorio da postoji mogućnost pojave sugradice i grada.

Izvor: B92

Tutnji Srbijom: Pao grad; kreće se ka ovim delovima FOTO
EPA-EFE/Darek Delmanowicz POLAND OUT

Podeli:

Nevreme s gradom veličine oraha zahvatilo je Dragačevo i iznenadilo posetioce 63. Sabora trubača. Oluja se sručila i na Vrnjačku banju.

Prema poslednjoj najavi RHMZ, u Zapadnom Pomoravlju, kao i u južnim delovima Šumadije i Velikog Pomoravlja očekuje se nestabilno vreme, s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će imati tendenciju daljeg premeštanja na istok i jugoistok Srbije. Ponegde se očekuje i pojava sugradice i grada, s najvećom verovatnoćom na jugozapadu Srbije.

U noći između petka i subote RHMZ najavljuje pljuskove najpre na zapadu i severu Srbije. U subotu će biti svežije, a tokom jutra i prepodneva nestabilna zona s oblačnim razvojima će se izmeštati ka jugu i istoku, uslovljavajući pljuskove s grmljavinom, ali i lokalnu pojavu sugradice i grada. Istovremeno će doći do prestanka padavina i stabilizacije vremena na severozapadu zemlje. Maksimalna temperatura biće od 27 stepeni do 34 stepena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: