Društvo 0

02.08.2024.

14:18

Hitno upozorenje za Srbiju – pljuskovi, grmljavina, grad

RHMZ od jutros ne prestaje da objavljuje najnovija upozorenja na pljuskove s grmljavinom. Meteorolozi upozoravaju i da u pojedinim delovima zemlje postoji mogućnost od pojave sugradice i grada.

Izvor: Blic

Hitno upozorenje za Srbiju – pljuskovi, grmljavina, grad
RINA

Podeli:

Širom zemlje upaljeni su meteorološki alarmi, negde i zbog čak tri pojave.

"Jak grmljavinski razvoj u Šumadiji, između Topole i Kragujevca imaće tendenciju premeštanja ka Rači, Batočini i Lapovu, uslovljavajući jak pljusak, grmljavinu i sitan grad", stoji u najnovijoj najavi.

"U naredna 2 časa na jugozapadu Srbije i u Šumadiji lokalni pljuskovi sa grmljavinom (ponegde uz pojavu sugradice ili sitnog grada), a u Vojvodini retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše", dodaje RHMZ.

Danas i sutra destabilizacija atmosfere

"Danas (02.08.) promenlјivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kratkotrajne kiše i plјuskova s grmlјavinom. Ponegde se očekuje i pojava sugradice i grada, sa najvećom verovatnoćom na jugozapadu Srbije", navodi se na sajtu RHMZ.

Maksimalna temperatura od 32 stepena na severozapadu do 37 stepeni Celzijusovih na jugu i istoku Srbije.

Meteo-alarmi popaljeni do ponedeljka

RHMZ je popalio žute i narandžaste meteorološke alarme koji ukazuju da će vreme do poslednjeg dana vikenda biti opasno, a već u nedelju biće stabilno, na šta ukazuje zeleni meteo-alarm.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: