Društvo 18

01.08.2024.

9:45

Šokantni podaci: Ovo nikada nije zabeleženo u Beogradu, nikada

Servis za prognozu vremena Meteos.rs naveo je da je mesec koji je za nama kada je reč o Begradu, bio najtopliji ikada.

Izvor: B92.net

Šokantni podaci: Ovo nikada nije zabeleženo u Beogradu, nikada
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Podeli:

Kako, se navodi u njihovom izveštaju, vrednost srednje izmerene temperature za glavni grad Srbije iznosi neverovatnih 27.4 stepena Celzijusa.

Meteos takođe podseća da smo prethodno imali i najtopliji jun do sada.

Ova i prošla godina godine biće upamćene po nizu neverovatnih toplotnih rekorda koji nikada do sada nisu zabeležni u tako kratkom vremenskom intervalu. Imali smo najtopliji oktobar 2023. sa 17,7 stepeni srednje temperaturne vrednosti, zatim najtopliji decembar kada je srednja temperature vazduha iznosila 6,9 stepeni C, za razilu od prosečnih 2,4 stepena, naveli su iz tog servisa.

Takođe, u ovoj godini zabeleženi su najtopliji februar, mart, dok je april bio drugi najtopliji od kada se beleže temperature, da bi zatim opet jun bio najtopliji, a jul je, po svemu sudeći, oborio sve rekorde.

Zbog toga iz Meteosa predviđaju da se može očekivati da i ova godina obori temperaturni record, i tako s trona smeni 2023, koja je do sada smatrana najtoplijom godinom.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: