Društvo 8

11.07.2024.

17:19

"Gori" Srbija: Ovo je najtopliji grad

Banatski Karlovac je najtopliji u Srbiji gde je živa u termometru u 16.00 časova pokazala 39 stepeni Celzijusa.

Izvor: Tanjug

"Gori" Srbija: Ovo je najtopliji grad
Shutterstock/Radovancev Zarko

Podeli:

Slede Sombor i Smederevska Palanka sa 38 stepeni, dok je u Paliću, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi izmereno 37 stepena Celzijusa, pokazuju podaci na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Za stepen manje izmereno je u Beogradu, Loznici i Velikom Gradištu.

Prema podacima RHMZ-a najniža temperatura je na Kopaoniku gde je izmereno 23 stepeni Celzijusa. Prema prognozi RHMZ u drugoj dekadi jula se nastavlja jak toplotni talas sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Nakon 17. jula na severu Srbije, a od 20. jula u svim krajevima manji pad temperature za oko 5 stepeni. Uprkos manjem osveženju, s velikom verovatnoćom će se produžiti period sa tropskim danima (u većim urbanim sredinama i tropskim noćima) uz deficit padavina.

Sutra će biti sunčano i veoma toplo, najniža temperatura biće od 17 do 26 stepeni, a najviša od 35 do 40 stepeni.

U Beogradu se sutra očekuje sunčano i veoma toplo vreme, najniža temperatura biće od 21 do 26 stepeni, a najviša oko 38 stepeni.

Prema prognozi RHMZ, i narednih sedam dana očekuje se pretežno sunčano vreme uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 °C i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: