Društvo 0

09.07.2024.

12:27

Tropski talas u zaletu: Ovo su najvreliji gradovi u Srbiji

Srbija je usred snažnog toplotnog talasa i, kako meteorolozi najavljuju, ekstremno visoke temperature tek stižu u danima pred nama.

Izvor: B92.net

Tropski talas u zaletu: Ovo su najvreliji gradovi u Srbiji
Shutterstock/Juergen Faelchle

Podeli:

U našoj zemlji je trenutno na snazi narandžasti meteorološki alarm, a za sutra je najavljen i crveni, koji podrazumeva opasne vremenske prilike, pa se savetuje da se u najtoplijem delu dana kretanje svede na minimum, kao i da se poštuju saveti lekara. 

Prema najnovijim merenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najtopliji gradovi u Srbiji su Sombor, Novi Sad, Zrenjanin,  Kikinda, Beograd, Kragujevac, Smederevska Palanka, Veliko Gradište i Ćuprija sa 34 stepena Celzijusove skale u 12 časova. 

Prema podacima na sajtu RHMZ-a, Beograd se s 34 stepena našao i na listi najtoplijih gradova u Evropi, a toliko stepeni izmereno je i u Bukureštu. Ispred ta dva grada je Atina sa 35 stepeni Celzijusove skale. 

Podsetimo, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" upozorio je na veoma opasne pojave u Srbiji narednih dana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: