Društvo 2

02.07.2024.

15:40

Haos iz Crne Gore hita ka Srbiji; Ima i mrtvih MAPA/VIDEO

Novo nevreme pogodilo je Crnu Goru, a slike s društvenih mreža svedoče o jačini oluje koja je nosila sve pred sobom. Sudeći po radarskim snimcima, upravo ta oluja stići će u Srbiju u narednim satima.

Izvor: Blic, B92.net

Haos iz Crne Gore hita ka Srbiji; Ima i mrtvih MAPA/VIDEO
Shutterstok/andrey VP

Podeli:

Kako javljaju očevici, nevreme je opustošilo Crnu Goru. Jaka oluja pogodila je Nikšić, Bar, Sutomore, Bečiće i Ulcinj. Leteli su crepovi, a vetar je rušio stabla i cele konstrukcije.

Tokom nevremena na crnogorskom Jadranu i drugim delovima Crne Gore smrtno su stradale dve osobe - radnik na kranu gradilišta “Čelebić” u Čanju i jedna osoba od udara groma na Luštici, potvrđeno je iz Uprave crnogorske policije.

U Luci Bar su pale velike dizalice, tzv. “mostovi”.

Prema prvim, nezvaničnim podacima portala Bar-Info, jedno lice je zadobilo lakše povrede.

Iz tog preduzeća potvrdili su da je šteta ogromna.

“Jedna osoba je smrtno stradala od udara groma na golf terenu Luštica Beja”, saopštili su iz OKC-a.

Prema radaru sajta "Vreme i radar", ova oluja trebalo bi uskoro da stigne i u Srbiju, a prvo će zahvatiti južni i jugozapadni deo zemlje.

Prema prognozi, nevreme ulazi u Srbiju oko 12.40 sati, a prvi na udaru biće Sjenica, Tutin, ali i deo Kosova i Metohije.

Na mapi su prikazane tamnoplava i ljubičasta boja, što znači da će biti jakih padavina, čak i grada. Takođe, na mapi su prikazani i jaki udari grmljavine.

Nešto kasnije oluja će se kretati i ka Novom Pazaru, a oko 14 sati stiže i do Beograda.

Sudeći prema radaru, nevreme će oko 14 sati najjače udariti na Loznicu, Kragujevac i okolinu Novog Pazara. Pojava munja i jačih padavina vidljiva je i u okolini Beograda.

Kako se vidi na snimcima, nevreme će se premeštati po Srbiji. Oluja će biti u slabljenju nad Beogradom, ali će najjači udar oko 19 sati biti u okolini Niša.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod oglasio se pre podne, objavivši upozorenje da još uvek nije kraj i da će biti još jedno olujno i grmljavinsko nevreme.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: