Društvo 20

02.07.2024.

18:19

Srbija se bori protiv velike kiše: RHMZ objavio kada prestaje da pada VIDEO

Strašna oluja koja je počela sinoć jutros se nastavila u našoj zemlji. Iz brojnih mesta stižu zastrašujući snimci jake oluje koja nosi sve pred sobom i potpuno parališe mesta po Srbiji.

Izvor: B92

Srbija se bori protiv velike kiše: RHMZ objavio kada prestaje da pada VIDEO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

Sve vesti o nevremenu pratili ste u našem live blogu.

Završeno

18:17

Izvučena voda ispod podvožnjaka kod aerodroma: Registarske tablice ostavljenje pored puta

17:33

Nova najava RHMZ-a

Do kraja dana pretežno oblačno, svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima, a na jugu i istoku i sa grmljavinom, a samo će se na severu i zapadu zadržati uglavnom suvo vreme. Na jugu i istoku Srbije se očekuje velika količina padavina za kratko vreme, između 20 i 40mm ponegde i više, kao i jak i olujni vetar u zoni intenzivnih padavina, a ponegde i grad.

Na području Beograda do kraja dana povremeno sa slabom do umerenom kišom, a tokom noći prestanak padavina.

12:23

Zelenilo Beograd: Veliki broj intervencija

Javno komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" saopštilo je danas da zbog sinoćnog nevremena praćenog jakim vetrom, kišom i gradom ekipe preduzeća imaju veliki broj intervencija na saniranju prelomljenih stabala i grana, kao i da je najviše intervencija zabeleženo na teritoriji opština Zvezdara, Palilula, Zemun i Novi Beograd.

U toku noću, Operativni tim za hitne intervencije našeg Preduzeća, intervenisao je na više od 50 lokacija u gradu, na sanaciji prelomljenih grana ili stabala, ali i pri pomoći sugrađanima, kojima je jak vetar ugrozio stambene objekte ili koji usled jake kiše, nisu mogli da pokrenu svoj automobil.

Ekipe "Zelenila" su na terenu, uz upotrebu neophodne mehanizacije, bez prestanka već više od 15 sati i rad će biti nastavljen dok god za tim bude bilo potrebe, tačnije, dok se ne izvrši sanacija svakog stabla ili prelomljene grane.

11:43

Na Bežanijskoj Kosi korenje oborenog drveta podiglo je dva automobila
TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bg

11:36

Obratio se Šapić posle haosa u Beogradu: Evo zašto je došlo do kolapsa, postoje dva razloga

Velika oluja je prošla kroz Srbiju, a zakačilo je i naš grad, kazao je Aleksandar Šapić na konferenciji za medije.

Očekuje se da će padavina biti i danas popodne oko 5-6 sati.

"Imali smo oko 250 intervencija naših javno-komunalnih preduzeća, 1.500 radnika je sve vreme na terenu. Počinje situacija da se stabilizuje, a 15 linija javnog prevoza je bilo potpuno obustavljeno", kazao je Šapić.

11:36

RHMZ: I tokom dana se očekuju obilne padavine

"I danas se na području Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima zapadne, centralne i južne Srbije i do 60 mm kiše za 12 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 stepeni", navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije. 

10:46

Oluja odnela krov sa zgrade MUP-a

Jak vetar koji je duvao u Beogradu odneo je krov sa zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša u centru Beograda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

10:36

Rakovica

Izvor: B92

09:39

Saobraćajni haos u Beogradu

Jako nevreme koje je malo posle 07 časova pogodilo danas Beograd, napravilo je probleme i zastoje u saobraćaju, a pojedine ulice su zbog velike količine vode zatvorene.

Velike gužve stvorile su se kod Beogradskog sajma, na Voždovcu, na potezu od Trošarine ka Konjarniku, na Petlovom brdu, a Višnjička ulica je zatvorena za saobraćaj, javljaju novinari Tanjuga.

U pojedinim delovima grada automobili su ostali zaglavljeni u vodi, a veliki zastoji su i na Autokomadi i mostu Gazela.
 

09:01

Kasne letovi sa beogradskog aerodroma

Kompanija Er Srbija saopštila je danas da zbog sinoćnih i današnjih učestalih i produženih zabrane točenja goriva na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", a zbog nepovoljnih vremenskih uslova, kao i posledičnog gubljenja aerodromskih slotova, može doći do kašnjenja izvesnog broja letova Er Srbije planiranih tokom dana.

Kako se navodi nadležne službe srpske nacionalne avio-kompanije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da zbrinu sve putnike čiji će letovi eventualno kasniti.

"Bezbednost putnika i članova posade je najvažniji prioritet za Er Srbiju", navela je kompanija.
 

09:01

Vatrogasci na nogama

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Miloš Milenković izjavio je da su noćas na teritoriji Beograda vatrogasne ekipe intervenisale 28 puta i da je skoro 100 vatrogasaca bilo na terenu.

On je za Radio televiziju Srbije kazao da je najviše intervencija bilo zbog polomljenih stabala, a da se dogodilo i šest požara od udara groma.

"Na teritoriji Zemuna imali smo dva požara izazvana gromom u porodičnim kućama, nije bilo povređenih. Pričinjena je materijalna šteta, ali pravovremenom reakcijom požari su brzo lokalizovani i ugašeni", rekao je Milenković.

Na opštini Čukarica grom je udario u trafostanicu, ali je elektrosnabdevanje stabilizovano.

08:26

Banjica

08:26

Autokomanda

08:24

Reke na ulicama na Banjici
B92.net

07:48

Oluja opet divlja u Beogradu: Provala oblaka i stravična grmljavina, pale se alarmi na automobilima FOTO/VIDEO

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: