Društvo 2

01.07.2024.

18:46

Hitno upozorenje MUP: Na udaru tri grada; I Beograd kritična tačka

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP, po najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, upozorili gradske i opštinske štabove za vanredne situacije da hitno preduzmu preventivne mere.

Izvor: B92

Hitno upozorenje MUP: Na udaru tri grada; I Beograd kritična tačka
Shutterstock/warunee singlee

Podeli:

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, večeras, noćas i sutra teritoriju Republike Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, na osnovu najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci-spasioci obilaze stanovništvo, sa akcentom na potencijalno kritične tačke.

Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, radi spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: