Društvo 0

01.07.2024.

20:07

Ređaju se upozorenja RHMZ: Oluja se brzo premešta; Ovo je alarmantno

Još ranije je najavljeno da u ponedeljak uveče, tokom noći ka utorku i u utorak u Srbiji treba očekivati jače oluje praćene snažnim vetrom i gradom.

Izvor: B92

Ređaju se upozorenja RHMZ: Oluja se brzo premešta; Ovo je alarmantno
Shutterstock/DesiDrewPhotography

Podeli:

RHMZ je objavio novo hitno upozorenje i najavio da se očekuju obilne padavina, grmljavina i jak grad. 

"Veoma jak konvektivni sistem koji se trenutno nalazi na granici između Hrvatske i Srbije, u zapadnoj struji premešta se kao sto smo već najavili u Bačku i Srem. Očekuju se obilne padavina, grmljavina i jak grad, kao i olujnim vetar u zoni najjaćih pljuskova. Tendencija je daljeg premštanja na istok, ka Banatu i severnim delovima Beograda", objavio je RHMZ na svom sajtu. 

Printscreen/RHMZ

Novo hitno upozorenje RHMZ je objavio u 18.45 sati: 

"Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova, sa područja Hrvatske i severnih delova BiH, u zapadnoj visinskoj struji premešta se ka Bačkoj i Sremu i prvi intenzivniji grmljavinski procesi očekuju se u narednih sat vremena."

Ranije, u 18.28 časova oglasio se Republički hidrometeorološki zavod Srbije i najavio da se prve padavine mogu očekivati već od 19 časova. 

"Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova, sa područja Hrvatske i severnih delova BiH u zapadnoj visinskoj struji premešta se Bačkoj i Sremu i prve padavine očekuju se posle 19h", navodi RHMZ. 

Printskrin/hidmet.gov.rs

Podsetimo, kroz Sloveniju i Hrvatsku već je protutnjala oluja i napravila haos. 

RHMZ je naglasio da će upozorenja sa tačnijim lokacijama nevremena izdavati u hodu na svom sajtu. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: