Društvo 0

28.06.2024.

9:28

MUP na više od 40 mesta u Beogradu, u Srbiji evakuisano 14 osoba

Pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, zbog obilnih padavina tokom noći bili su angažovani na više od 40 lokacija na teritoriji Beograda.

Izvor: Tanjug

MUP na više od 40 mesta u Beogradu, u Srbiji evakuisano 14 osoba
TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Podeli:

Najveći broj intervencija bio je u Kolubarskom i Rasinskom okrugu.

Vatrogasci-spasioci bili su u najvećem broju angažovani u pomoći stanovništvu u vidu crpljenja vode na teritoriji Kruševca, Trstenika, Valjeva, Mionice, Ljiga i Uba, kao i u Vranju, Leskovcu i Lazarevcu, saopštio je danas MUP.

Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je ukupno 14 osoba u tri intervencije, od kojih je pet vaspitačica evakuisano iz vrtića u Ljigu, a devet osoba evakuisano je iz vozila u Mionici i Kruševcu.

Takodje, vatrogasci-spasioci bili su angažovani i na gašenju osam požara izazvanih gromom u Subotici, Vranju, Ubu, Nišu, Trsteniku i Beogradu, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovne limene konstrukcije u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku, Leskovcu, Lazarevcu, Kragujevcu, Kruševcu, Ćupriji i Negotinu.

Na više od 80 intervencija od juče angažovano je 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi, saopštio je MUP.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: