Društvo 1

26.06.2024.

19:15

Snažno nevreme u Srbiji: Ima povređenih, vetar oborio stabla FOTO/VIDEO

Republički hidrometerološki zavod Srbije izdao je najavu za vremenske nepogode na teritoriji Srbije.

Izvor: B92.net

Snažno nevreme u Srbiji: Ima povređenih, vetar oborio stabla FOTO/VIDEO
EPA/ARNO BALZARINI

Podeli:

Do kraja dana sparno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju jake pljuskovite padavine kada za kratko vreme može pasti veća količina padavina i grad, a u zoni intenzivnih pljuskova i olujni vetar.

Na području Beograda takođe sparno i nestabilno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata.

Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Snažni oblaci koji se brzo razvijaju nad područjem Moravičkog i Raškog okruga, Šumadije, kao i pojedinim delovima Beograda i južnog Banata, dovešće do lokalno jako jakih pljuskova praćenih grmljavinom. Moguće je da će biti i pojave grada, kao i kratkotrajno jakog i olujnog vetra u područjima gde padaju ovi pljuskovi.

Nevreme u Beogradu

U glavnom gradu Srbije već se dogodilo nevreme, a kiša praćena grmljavinom iznenadila je građane Beograda još u prepodnevnim časovima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U beogradskom naselju Mirijevo usled jakog nevremena palo je drvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Crni oblaci iznad Kragujevca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Kragujevcu je lakše povređena ženska osoba kada ju je ogrebao deo krovne konstrukcije koji je pao sa tržnice u naselju Erdoglija, potvrđeno je RTS-u u kragujevačkom Zavodu za urgentnu medicinu.

Snažan vetar je sa pojedinih zgrada odneo delove krovova, oborio je nekoliko bandera i stabala u gradu i okolini. Sa četiri zgrade otpali su i delovi krovova.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci sa ekipama javnih komunalnih preduzeća uveliko rade na otklanjanju štete u svim delovima grada.

"Ekipe spasilačkih brigada vatrogasaca zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem 'Šumadija' rade na raščišćavanju štete", rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović za RTS.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: