Društvo 1

26.06.2024.

19:15

Snažno nevreme u Srbiji: Ima povređenih, vetar oborio stabla FOTO/VIDEO

Republički hidrometerološki zavod Srbije izdao je najavu za vremenske nepogode na teritoriji Srbije.

Izvor: B92.net

Snažno nevreme u Srbiji: Ima povređenih, vetar oborio stabla FOTO/VIDEO
EPA/ARNO BALZARINI

Podeli:

Do kraja dana sparno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju jake pljuskovite padavine kada za kratko vreme može pasti veća količina padavina i grad, a u zoni intenzivnih pljuskova i olujni vetar.

Na području Beograda takođe sparno i nestabilno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata.

Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Snažni oblaci koji se brzo razvijaju nad područjem Moravičkog i Raškog okruga, Šumadije, kao i pojedinim delovima Beograda i južnog Banata, dovešće do lokalno jako jakih pljuskova praćenih grmljavinom. Moguće je da će biti i pojave grada, kao i kratkotrajno jakog i olujnog vetra u područjima gde padaju ovi pljuskovi.

Nevreme u Beogradu

U glavnom gradu Srbije već se dogodilo nevreme, a kiša praćena grmljavinom iznenadila je građane Beograda još u prepodnevnim časovima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U beogradskom naselju Mirijevo usled jakog nevremena palo je drvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Crni oblaci iznad Kragujevca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Kragujevcu je lakše povređena ženska osoba kada ju je ogrebao deo krovne konstrukcije koji je pao sa tržnice u naselju Erdoglija, potvrđeno je RTS-u u kragujevačkom Zavodu za urgentnu medicinu.

Snažan vetar je sa pojedinih zgrada odneo delove krovova, oborio je nekoliko bandera i stabala u gradu i okolini. Sa četiri zgrade otpali su i delovi krovova.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci sa ekipama javnih komunalnih preduzeća uveliko rade na otklanjanju štete u svim delovima grada.

"Ekipe spasilačkih brigada vatrogasaca zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem 'Šumadija' rade na raščišćavanju štete", rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović za RTS.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: