Društvo 0

25.06.2024.

12:18

Odneti putevi, a meštani odsečeni od sveta; Uvedena vanredna situacija

Nakon silovitog nevremena koje je pogodilo opštinu Prijepolje, u četiri mesne zajednice uvedena je vanredna situacija.

Izvor: RINA

Odneti putevi, a meštani odsečeni od sveta; Uvedena vanredna situacija
RINA

Podeli:

Vanredna situacija će zvanično biti proglašena u mesnim zajednicama Prijepolje, Džurovo, Kolovrat i Crkveni Toci. Hitna sednica Štaba za vanredne situacije održana je elektronskim putem.

"Nevreme je pričinilo ogromnu štetu na putnoj infrastruktri, najteže stanje je u četiri mesne zajednice, tu su pojedini putevi potpuno prekinuti. Neophodno je uvesti vanrednu situaciju i mehanizaciju poslati na teren", izjavio je za RINU Drago Popadić predsednik opštine Prijepolje.

On je apelovao na građane da budu strpljivi. Mnogi su pretrpeli štetu i mogu je prijavati dolaskom u Centar za socijalni rad, a sve će, kako ističe Popadić, biti sanirano po prioritetima.

"Trudimo se da saniramo su nastalu štetu, koja nije mala. Brojni građani su pretrpeli posledice od nevremena i samo ih molim za strplejnje. Ono što je izvesno jeste da moramo ojačati komunalna preduzeća sa mašinama i kamionima kako bi mašine odmah u ovakvim slučajevima mogle da izađu na teren", ističe Popadić.

Veliku štetu pretrpeli su i poljoprivrednici, a jedino rešenje za njih, prema rečima Popadića jeste da iskoriste subvencije države kad je u pitanju osiguranje i osiguraju svoje zasade.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: