Društvo 4

24.06.2024.

12:54

Zaključak je izveden: Strujni kolaps je pokazao, Srbija je suverena zemlja

Muharem Bazdulj, pisac, izjavio je gostujući na TV Prva da je, nakon strujnog kolapsa u regionu, važno da se Srbija postavi kao Japan posle drugpg svetskog rata.

Izvor: B92.net

Zaključak je izveden: Strujni kolaps je pokazao, Srbija je suverena zemlja
EPA-EFE/MIGUEL GUTIERREZ

Podeli:

Videli smo, kako je rekao, na primeru tog strujnog kolapsa da su tri zemlje zavisne jedna od druge, jedna havarija je srušila čitav system, a Srbija je tu ostala potpuno netaknuta.

"Važno je da se Srbija, nakon raspada Jugoslavije, postavi kao Japan nakon Drugog svetskog rata i postavi se nezavisnije od bivših republika iz iste zemlje", rekao je Bazdulj.  

Novinar Zoran Panović je, gostujući u istoj emisiji, dodao da je "najveći dokaz naše suverenosti EPS!"

Bazdulj je potom rekao i da su ovakve situacije mera suverenosti. "Zvuči kao fraza ali suverenost je ništa drugo do sposobnosti da se stanovnicima obezbede osnovne stvari", rekao je on.

Podsetimo, u petak nešto posle 12 časova zbog havarije čiji tačan uzrok nije poznat, bez struje su nekoliko sati i na 40 stepeni ostali stanovnici Dalmacije u Hrvatskoj, skoro cele Crne Gore, dela BiH, Grčke i Albanije.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: