Društvo 8

23.06.2024.

13:44

Nova upozorenja: Superćelija donosi orkanski vetar; U ovom delu Srbije očekuje se grad prečnika 5 do 10 cm

Nedelja će biti još jedan dan sa rasprostranjenim grmljavinama, najavio je "Hailz Srbija" na Telegramu.

Izvor: Hailz Srbija, B92

Nova upozorenja: Superćelija donosi orkanski vetar; U ovom delu Srbije očekuje se grad prečnika 5 do 10 cm
Shutterstock/Mokhlis Toni

Podeli:

"Zlatiborski okrug, Moravički okrug, Raški okrug, Rasinski okrug, Toplički okrug, Pomoravski okrug, Jablanički okrug, Nišavski okrug su regioni koji imaju najveće šanse za grad od 5-10 cm u prečniku i orkanski vetar iz superćelija koje će se od ranog popodneva inicirati duž planinskih regiona. Oblaci se neće brzo kretati, zbog čega će biti većih akumulacija grada i padavina od 50+ l/m²", navodi "Hailz Srbija". 

Ostatak Srbije će imati slično stanje u atmosferi i oluje će se razvijati od kasnog popodneva ili predveče ali u okruzima koji su navedeni postoje najveća preklapanja uslova. 

Do ponoći, 60 % teritorije Srbije će dobiti pljuskove i nevremena, dodaje "Hailz Srbija". Strujanja će biti jugozapadna, zapadna i južna.

Osim toga, i Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je danas završetak toplotnog talasa, ali i nepogode u većini regiona u zemlji.

Posebno upozorenje za Beograd 

"U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat i za područje Beograda", naveo je RHMZ. 

Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, navodi se na sajtu zavoda. 

Pročitajte još: 

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: