Društvo 10

22.06.2024.

23:35

Jezivo nevreme: Proglašena vanredna situacija, grad ubijao životinje i lomio FOTO/VIDEO

Štab za vanredne situacije opštine Osečina održao je hitnu telefonsku sednicu i proglasio vanrednu situaciju na delovima opštine zahvaćenim nepogodom, prenosi Blic.

Izvor: Blic.rs, RINA

Jezivo nevreme: Proglašena vanredna situacija, grad ubijao životinje i lomio FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

Apokaliptične slike stižu iz opštine Osečina i okolnih sela koja su se tokom dana našla na udaru jakog olujnog nevremena, praćenog gradom veličine oraha. Za vrlo kratko vreme pričinjena je ogromna materijalna šteta, a ovakvu situaciju ne pamte ni najstariji meštani. Na najjačem udaru našla su se sela Osečina, Tuđin i Sirdija.

"Krovovi na skoro svim kućama su potpuno polupani, uništeni pomoćni objekti, jak grad je ubio živinu u velikom broju domaćinstava. Voda se ulila u brojne domove, podrumi su poplavljeni, automobili polupani. Stanje je zaista katastrofalno, meštani su pretrpeli štete ogromnih razmera," kaže za RINU Nataša Milisavljević meštanka sela Osečina ali i odbornica u Skupštini opštine Osečina.

Snažno nevreme praćemo gradom zahvatilo je ranije danas Osečinu, a grad je ubijao domaće životinje i uništio krovove i fasade.

Pored toga što je grad veličine jajeta uništio fasade, automobile i naneo ogromnu štetu na poljoprivredi, neki od žitelja Osečine su se u trenutku snažnog nevremena našli napolju, te su i sami zadobili povrede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, osim u Osečini, grad je naneo veliku štetu i u Krupnju, ivanjičkim selima i Kraljevu.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: