Društvo 1

22.06.2024.

16:29

Ovako izgleda snažna oluja kod Zvornika i Krupnja MAPA

Meteorolozi su već izdali upozorenja zbog opasnih vremenskih pojava u zapadnoj Srbiji, posebno oko Loznice i Zvornika.

Izvor: Nova.rs

Ovako izgleda snažna oluja kod Zvornika i Krupnja MAPA
Profimedia

Podeli:

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje zbog nevremena, tj. na jak grmlјavinski razvoj iz BiH koji se preko Podrinja (Mali Zvornik – Krupanj) premešta ka unutrašnjosti Mačvanskog okruga uslovlјavajući jak plјusak, grmlјavinu, grad i potencijalno jak ili olujni vetar.

Kako upravo navodi RHMZ, sledi nastavak jakih plјuskova sa grmlјavinom, gradom i potencijalno jakim i olujnim vetrom u delovima Podrinja i Mačvanskog okruga (naročito na potezu Mali Zvornik – Krupanj).

Radarski snimci pokazuju kako trenutno izgleda ta olujna ćelija nad Zvornikom, Krupnjem i delovima oko Loznice.

Ranije je RHMZ najavio da je danas najveća verovatnoća za nepogode u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a sutra se zona povećanog rizika proširuje i na ostale regione u zemlјi. U ponedelјak će verovatnoća za nepogode kratkotrajno opasti, osim na jugu Srbije.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: