Društvo 0

22.06.2024.

18:29

RHMZ se oglašava na sat vremena: Oluja se širi i zahvata centralnu Srbiju MAPA

Malo posle 14 časova prvi put se oglasio RHMZ i izdao hitno upozorenje. Nakon toga na svakih sat vremena objavljuje dopune koje se odnose na različite delove Srbije.

Izvor: B92

RHMZ se oglašava na sat vremena: Oluja se širi i zahvata centralnu Srbiju MAPA
Profimedia/NASA

Podeli:

Najnovije upozorenje RHMZ-a objavljeno je u 17:55 sati: 

"Grmljavinska oblačnost sa područja zapadne i jugozapadne Srbije (potez Koceljeva - Valjevo - Kosjerić) u narednom času u premeštanju ka južnom Sremu i centralnoj Srbiji (Šumadiji). Istovremeno nova oblačnost u BiH u pojačanju i u naredna 2 časa imaće tendenciju širenja ka zapadnom Sremu i južnoj Bačkoj. Očekuju se jaki pljuskovi, grmljavina, grad i jak i olujni vetar."

Novo upozorenje objavljeno je u 17:10h: 

"Grmljavinska nepogoda na području Kolubarskog okruga (Osečina i okolina) u naglom pojačanju. Tendencija premeštanja ka Koceljevi."

RHMZ se oglasio i u 16:40 časova i najavio premeštanje oluje ka Podrinju i Mačvanskom okrugu. 

"Širenje oblasti u Podrinju i Mačvanskom okrugu koje su zahvaćene padavinama (jaki pljuskovi, grmljavina i grad). U Zlatiborskom, Moravičkom i Raškom okrugu na jugozapadu zemlje ponegde pljuskovi sa grmljavinom uz retku (izolovanu) pojavu grada", naveo je RHMZ. 

Ranije, u 15:20 sati RHMZ je dopunio hitno upozorenje i poručio: 

"Nastavak jakih pljuskova sa grmljavinom, gradom i potencijalno jakim i olujnim vetrom u delovima Podrinja i Mačvanskog okruga (naročito na potezu Mali Zvornik - Krupanj)."

"Jak grmljavinski razvoj iz BiH u narednom satu preko Podrinja (Mali Zvornik - Krupanj) premeštaće se ka unutrašnjosti Mačvanskog okruga uslovljavajući jak pljusak, grmljavinu, grad i potencijalno jak ili olujni vetar", naveo je RHMZ u 14:00 časova. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Podeli: