Društvo 0

22.06.2024.

10:35

Danas temperatura do 40 stepeni, RHMZ izdao upozorenje: Veliki obrt

U Srbiji će danas biti veoma toplo i sparno vreme, pretežno sunčano, sa temperaturom do 40 stepeni.

Izvor: B92.net

Danas temperatura do 40 stepeni, RHMZ izdao upozorenje: Veliki obrt
Depositphotos/VladisChern

Podeli:

Samo se tokom jutra u Bačkoj očekuje promenljivo oblačno ponegde sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Od sredine dana na severu i zapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima moguća je lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, koja na području Vojvodine i zapadne Srbije može biti praćena i grmljavinskim nepogodama.

Duvaće slab promenljiv vetar, u košavskom području umeren, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak jugoistočni, dok će se temperature kretati od 19 do 40 stepeni. U Beogradu će biti pretežno sunčano, veoma toplo i sparno, posle podne u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA GRMLjAVINSKE NEPOGODE

U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Danas je najveća verovatnoća za nepogode u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, sutra (23.06.) se zona povećanog rizika proširuje i na ostale regione u zemlji, dok će u ponedeljak (24.06.) verovatnoća za nepogode kratkotrajno opasti, osim na jugu Srbije. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Najviša dnevna temperatura biće oko 37 stepeni. U narednih nedelju dana vreme će biti promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u nedelju lokalno su moguće i vremenske nepogode u vidu grada, intenzivnih pljuskova i olujnog vetra u zoni pljuska, sa većom čestinom u krajevima južnije od Save i Dunava.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: