Društvo 0

21.06.2024.

9:08

Važno obaveštenje za roditelje: Sutra preliminarni rezultati male mature

Preliminarni rezultati završnog ispita za učenike osmog razreda biće objavljeni sutra, kada roditelji mogu da ulože prigovore, dok se konačni rezultati očekuju 25. juna.

Izvor: Tanjug

Važno obaveštenje za roditelje: Sutra preliminarni rezultati male mature
TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd je za Tanjug ocenio da je završni ispit za sve beogradske osnovce
uspešno završen.

"Čeka ih upis u srednju školu, odnosno već 22. juna roditelji i učenici preko portala Moja srednja škola ili neposredno u školi moći će da vide preliminarne rezultate, rekao je načelnik Školske uprave Beograd.

On je objasnio da istog dana mogu da ulože prigovor na pojedine zadatke, a konačna rang lista biće objavljena 25. juna dok je 26. i 27. juna podnošenje liste želja.

Lista želja se takođe može podneti neposredno u školi i popunjavanje uglavnom i bude u školi jer je razredni starešina tu da pomogne učenicima pri popunjavanju, a naravno mogu i preko portala Moja srednja škola, rekao je Filipović.

Nakon toga, kako je rekao, sledi raspodela učenika po školama 2. jula, a od 4. do 7. jula je upis u škole.

Svi učenici koji iz opravdanih razloga nisu pristupili polaganje u junskom roku, a to je mali broj na nivou zemlje moći će da polažu u avgustovskom roku, rekao je Filipović.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: