Društvo 0

21.06.2024.

8:20

Poslato novo upozorenje svim građanima Srbije

RHMZ rano jutros objavio na svom sajtu upozorenje koje važi za teritoriju cele Srbije, a koje se odnosni na ekstremno visoke temperature.

Izvor: B92.net

Poslato novo upozorenje svim građanima Srbije
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

"Danas i sutra (21 - 22.06.) pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni. U nedelju (23.06.) na severu i zapadu Srbije, a početkom naredne sedmice i u ostalim krajevima manji pad temperatura, na vrednosti od 30 do 35 stepeni,  dok će se samo na jugoistoku još u ponedeljak zadržati maksimalne vrednosti do 38 °C", navodi Republički hidrometeorološki zavod Srbije. 

Što se tiče Beograda, danas i sutra maksimalna temperatura biće do 38 °C, a zatim će biti uglavnom u intervalu od 30 do 33 °C uz nastavak tropskih noći.

Podsetimo, RHMZ, ali i Institut za javno zdravlje "Batut", danima upozoravaju na ovaj toplotni talas i na opasnosti po zdravlje koje on sa sobom nosi.

Svim građanima Srbije je preporučeno da. bez preke potrebe, ne izlaze u najtoplijim delovima dana, da vode računa o tome da stalno budu hidrirani, kao i da izbegavaju alkohol i energetska pića jer oni utiču na dehidrataciju.

Takođe, hitan apel građanima je poslao i MUP Republike Srbije koji je na svom Instagram nalogu upozorio sve na adekvatno ponašanje tokom tropskih dana.

Meteorolog Slobodan Sovilj, međutim, kaže da će se tropski dani i tropske noći u gradovima Srbije nastaviti sve do kraja ovog meseca. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: