Društvo 10

20.06.2024.

12:35

Srpski MIG-ovi iza američkog aviona; Amerikanci sve objavili VIDEO

Vojnici Nacionalne garde Ohaja doleteli su juče u Srbiju svojim vojnim avionom KC-135 kako bi učestvovali u vojnoj vežbi “Platinasti vuk”.

Izvor: Blic

Srpski MIG-ovi iza američkog aviona; Amerikanci sve objavili VIDEO
Profimedia

Podeli:

Nega su po ulasku u vazdušni prostor Srbije u stopu pratile kolege iz Vojske Srbije u svojim avionima MIG-29, što je potvrdila, uz video snimak, i Ambasada SAD u Srbiji.
 

"Vojnici Nacionalne garde Ohaja doleteli su svojim vojnim avionom KC-135 kako bi učestvovali u vojnoj vežbi 'Platinasti vuk'. Dobrodošlicu su im pružile njihove kolege iz Vojske RS, koji su ih pratili svojim avionima. Saradnjom postajemo jači i bliži", navedeno je u objavi Ambasade SAD.

Avion Nacionalne garde Ohaja sleteo je na niški aerodrom.

Međunarodna vežba obučavanja "Platinasti vuk" realizuje se u organizaciji Evropske komande Oružanih snaga SAD i Vojske Srbije, a održava se u bazi Jug kod Bujanovca.

Više od 200 učesnika uvežbava taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u angažovanju u međunarodnim mirovnim operacijama.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: