Društvo 3

19.06.2024.

13:27

Ministarstvo odbrane Srbije: Sutra vežba "Platinasti vuk"

Ministarstvo odbrane Srbije objavilo da će u četvrtak biti održan Dan visokih zvanica na međunarodnoj taktičkoj vežbi obučavanja "Platinasti vuk 24".

Izvor: B92.net

Ministarstvo odbrane Srbije: Sutra vežba "Platinasti vuk"
Shutterstock/Anton_Medvedev

Podeli:

Početak vežbe zakazan je za 12 časova u bazi "Jug" kod Bujanovca.

Kako je navelo Ministarstvo odbrane, reč je o međunarodnoj taktičkoj vežbi obučavanja koja se  realizuje u organizaciji Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac".

Cilj vežbe je unapređenja interoperabilnosti i međusobnog razumevanja oružanih snaga partnerskih zemalja u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.

Podsetimo, međunarodna taktička vežba obučavanja održana je i prošle godine, a na njoj je učestvovalo oko 600 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Grčke, Italije, Mađarske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Podeli: