Društvo 1

08.06.2024.

19:36

Spremite se: Snažan grmljavinski sistem iznad Srbije, stiže nevreme

Snažan grmljavinski sistem sa Pešterske visoravni prešao je preko šireg područja Novog Pazara i Raške i sada se kreće preko Kopaonika ka delovima Rasinskog i Topličkog okruga.

Izvor: B92, Telegraf

Spremite se: Snažan grmljavinski sistem iznad Srbije, stiže nevreme
Shutterstock/BalkansCat

Podeli:

Na svom putu donosi obilne i jake pljuskove sa grmljavinom.

Do kraja dana ovaj sistem premeštaće se u severozapadnoj visinskoj struji i postepeno slabiti na svom putu ka jugoistoku Srbije. Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće i na području Kosova i Metohije. U ostalim predelima je vedro i tropski toplo.

Pred jutro lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i na severu Vojvodine i na istoku Banata.

Republički meteorološki zavod upozorio je ranije na svom zvaničnom sajtu da se na jugoistoku i jugozapadu Srbije očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

"U naredna 3 časa na jugoistoku i jugozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom", stoji u najavi.

Takođe, kako su naveli, sledeće sedmice očekuje nas i nestabilnije vreme u odnosu na dane vikenda, pa se ponovo očekuju lokalni pljuskovi i grmljavine i u ostalim regionima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: