Društvo 4

05.06.2024.

18:32

Jak grad tuče; Ogromna šteta; RHMZ upozorio FOTO/VIDEO

Jako olujno nevreme praćeno gradom i obilnom kišom oko 14 časova zahvatilo je deo teritorije opštine Topola.

Izvor: B92, RINA

Jak grad tuče; Ogromna šteta; RHMZ upozorio FOTO/VIDEO
Shutterstock/Flystock

Podeli:

Prema prvim informacijama, nevreme je pričinilo veliku štetu na poljoprivrednim kulturama. Gradonosni oblaci zahvatili su sela Šatornja, Blaznava, Vinča, Plaskovac, Ovsište, Trnava.

"Grad je padao skoro pola sata, negde duže, negde kraće, zavisi kako se kretao oblak, ali manje od 10 minuta nije nigde. Šteta je velika, to je zasigurno što vam mogu reći, a kolika je tačno znaćemo sutra. Najveću štetu, kao i uvek, pretrpele su poljoprivredne kulture, naročito voće koje je sada stiglo za berbu, povrće, ratarski usevi. Pored grada, bila je i obilna kiša, a kako najavljuju meteorolozi, do kraja dana je na snazi upozorenje pa samo da molimo Boga da nas ne pogodi još jedan talas nevremena", kaže za Regionalnu informativnu novinsku agenciju RINA Marko Nikolić, poljoprivrednik iz sela Ovsište.

Gradonosni oblaci pričinili su velike štete usevima i u selima Vinča, Trnava, dok su lokalno zahvatili i delove okolnih sela. Kolika je šteta znaće se u narednim danima, kada na teren izađe komisija za popis štete.

RHMZ izdao novo upozorenje

RHMZ izdao je upozorenje u 16.38 časova na obilne pljuskove sa grmljavinom i gradom za područje zapadne Bačke.

"U narednih sat do dva na području zapadnih delova Bačke intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom, uz pojavu grada i olujnog vetra, uz tendenciju premeštanja ka severim delovima Srema", navodi se u saopštenju.

Jak grad i u Rumi

Jako nevreme koje je pogodilo Srbiju stiglo je i do Rume. 

Grad tuče u ovom naselju, uz jako nevreme. Od grada se zabelela okolina.

Duva jak vetar i raznosi lišće svuda po zemlji.

Snažan grad padao je i u opštini Bač.

Grad veličine lešnika pogodio je i Bački Gračac.

Grad je zasuo i Bačku Topolu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: