Društvo 0

05.06.2024.

14:09

Upozorenje: Oblaci donose grad veličine oraha

Kako je objavio meteorološki sistem Hailz Srbija, očekuju se pljuskovi s grmljavinom u pojasu od Save i Dunava na severu, do linije Novi Pazar –Kuršumlija – Niš – Pirot na jugu.

Izvor: B92

Upozorenje: Oblaci donose grad veličine oraha
Shutterstock/Vovk Vasyl

Podeli:

Pljuskova (izolovanih) biće u Sremu, oblasti oko Fruške gore, u okolini Beograda, a severnije od tog područja će se šanse za padavine naglo smanjivati.

"U prvom, centralnom pojasu Srbije, koji je naveden, po podne će biti raširenije višećelijske oblačnosti, a izolovani, najrazvijeniji, oblaci će donositi grad do veličine oraha i udare vetra do 25 m/s u zoni pljuskova. Oluje će od kasnog prepodneva / ranog popodneva nastajati na istoku Bosne i zapadu Srbije i tokom dana će se širiti prema istoku i jugoistoku.
Maksimum aktivnosti se može očekivati u: Šumadijskom okrugu, Moravičkom okrugu, Raškom okrugu i Pomoravskom okrugu, posle čega će oluje postepeno slabiti daljim odlaskom na istok i jugoistok", objavio je meteorološki sistem Hailz Srbija.

Pročitajte još: 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

14 h

Podeli: