Društvo 0

02.06.2024.

8:02

Upozorenje RHMZ-a: Posle podne nevreme u Srbiji

Pljuskovi i grmljavine posle podne i uveče ponegde mogu biti praćeni gradom, stoji u najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Izvor: Novosti

Upozorenje RHMZ-a: Posle podne nevreme u Srbiji
Shutterstock/Frame Fusion Art

Podeli:

Najnestabilniji dan biće ponedeljak, uz pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za kratko vreme uz (krupan) grad i olujni vetar u oblasti najjačih oblačnih razvoja.

"Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Preliminarno je u većem delu zemlje izdat narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", navodi se na sajtu RHMZ-a.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

9 h

Podeli: