Društvo 0

19.05.2024.

19:38

Stiže nevreme; Ovi delovi Srbije prvi na udaru

Poslednjeg dana vikenda, u toku večeri oblaci sa pljuskovima i grmljavinom iz Bosne, zahvatiće Srbiju, tačnije Podrinje i zapadne delove zemlje.

Izvor: Telegraf.rs

Stiže nevreme; Ovi delovi Srbije prvi na udaru
Profimedia

Podeli:

Kasnije tokom večeri i u noći ka ponedeljku u jugozapadnoj visinskoj struji preko zapadnih, centralnih i južnih predela Srbije, Šumadije i Pomoravlja dalje ka istoku premeštaće se snažan oblačni sistem sa obilnim pljuskovima i grmljavinom.

U ovim predelima biće uslova za jače grmljavinske oluje sa gradom i vrlo obilnim pljuskovima. U tim predelima se pretpostavlja da će pasti od 30 do 50 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više.

U toku noći uslova za pljuskove sa grmljavinom biće i u ostalim predelima Srbije i na području Beograda, a suvo ili uz najmanju verovatnoću padavina i oluja bilo bi u Bačkoj i na severu Banata.

Nestabillno vreme očekuje se i tokom većeg dela sledeće sedmice.

Tokom većeg dela sledeće sedmice u Srbiji će biti vrlo nestabilno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće idealnih uslova za grmljavinske oluje sa gradom i vrlo obilnim pljuskovima.

Narednih dana uz toplo, biće i sparno vreme. Maksimalna temperatura biće oko i preko 25°C, a nešto svežije biće na kraju sedmice.

Obzirom na to da nad našim područjem preovladavaju izražena južna strujanja, višim slojevima atmosfere stižu i čestice pustinjskog peska i prašine iz Sahare, pa se očekuju prljave, odnosno obojene padavine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: