Društvo 1

02.04.2024.

18:22

Crni oblaci nad Srbijom: Stiže...

U ovom času šire područje Sombora zahvatio je snažan grmljavinski sistem sa obilnim pljuskovima.

Izvor: Telegraf.rs

Crni oblaci nad Srbijom: Stiže...
Shutterstock/Frame Fusion Art

Podeli:

Ovaj sistem u severozapadnoj visinskoj struji pristigao je sa jugozapada Mađarske, i to preko pograničnog dela Hrvatske, Mađarske i Srbije.

U narednih pola sata na širem području Sombora očekuju se veoma obilni pljuskovi i jak vetar  i za kratko vreme moglo bi da padne 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Očekuje se i veoma jaka grmljavina i intenzivno električno pražnjenje.

Potom će se ovaj grmljavinski sistem do kraja dana u severozapadnoj visinskoj struji premeštati dalje preko Bačke ka Banatu.

Sem u Bačkoj, do kraja dana kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se i u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije i u dolini Zapadne Morave.

Oblačnost s pljuskovima iz Podrinja premeštaće se do kraja dana preko Mačve dalje ka Beogradu.

Širom Srbije i do kraja dana duvaće veoma jak severozapadni i zapadni vetar.

Dobra vest je da će vetar tokom večeri oslabiti, a veče će doneti i prestanak padavina, potom i razvedravanje, pa je pred nama vedra noć.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 15 do 20°C, u Beogradu je 18°C. Sjenica meri 13°C, Zlatibor 8°C, a Kopaonik 5°C.

Da podsetimo, juče je u Srbiji temperatura bila 32°C, da bi tokom noći prodor hladnog fronta doneo drastično zahlađenje s kišom i pljuskovima, uz olujni severozapadni vetar, pa su temperature danas niže za desetak stepeni u odnosu na jučerašnje.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: