Sport 0

28.06.2024.

13:09

Najavljen FIFAe World Cup za Football Manager

Prestižno takmičenje koje FM zaslužuje.

Autor: B92

B92
Najavljen FIFAe World Cup za Football Manager
Sports Interactive

Podeli:

FIFAe, esports ogranak fudbalskog upravnog tela FIFE, udružio se sa britanskom gejming kompanijom Sports Interactive kako bi organizovao svetsko prvenstvo u Football Manager-u. Prvo izdanje događaja će se održati od 29. avgusta do 1. septembra i nosiće nagradni fond od 100.000 dolara.

Football Manager je serijal fudbalskih simulacija koji je, za razliku od eFootball-a i EA Sports FC, više fokusiran na ”menadžerski posao”. Uprkos popularnosti igre, franšiza ima slabije razvijenu esports scenu u odnosu na gorepomenute naslove.

Ipak, to ne znači da je potpuno neaktivna – igrači se godinama takmiče na profesionalnom nivou na turnirima kao što su FM Streamer Showdown i World Esports Championship sa nagradnim fondom od 25.000 funti, koji se održao 2018. godine u sklopu Insomnia Gaming Festivala.

Arsen Venger, bivši menadžer fudbalskog kluba Arsenal, imenovan je za ambasadora turnira.

”Radujem se što ću biti deo ovog uzbudljivog projekta. Ovo takmičenje od učesnika zahteva duboko razumevanje fudbalske strategije i taktike i siguran sam da će biti vrlo uspešno”, izjavio je Venger u zvaničnom saopštenju.

FIFAe je ranije organizovala veliki broj turnira u saradnji sa Electronic Arts-om, pre svega FIFAe World Cup, koji će ove godine biti plasiran kao Rocket League takmičenje.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: