Dota 2 0

25.10.2024.

20:52

Ponos nacije: Srbija osvaja zlatnu medalju na Studentskim Esports Igrama!

Zaslužena pobeda posle izuzetno napetog finala.

Autor: B92

B92
Ponos nacije: Srbija osvaja zlatnu medalju na Studentskim Esports Igrama!
Open Esports Student Games

Podeli:

Srpska Dota 2 reprezentacija, za koju nastupaju Mihajlo “Miksa” Jovanović, Danilo “Chodex” Popović, Stevan “fonqu” Đurović, Kosta “miniorc00” Stankovski i Vojislav “cvoja” Majstorović, trijumfovali su u velikom finalu Studentskih Esports Igara u Sočiju, savladavši Mongoliju u najneizvesnijem meču čitavog turnira.

Na ovom međunarodnom događaju koji je okupio esportiste iz 16 zemalja sveta, naši momci su se pokazali kao ubedljivo najbolji i time su zasluženo osvojili zlatnu medalju i novčanu nagradu od 2 miliona rubalja!

Posle dominantne grupne faze i ubedljive pobede protiv reprezentacije Argentine u prvom meču plej-ofa, naši momci su izašli na megdan Kazahstanu, prvom ozbiljnom protivniku na Studentskim Esports Igrama. Iako su pretrpeli poraz na prvoj mapi, ovo iskustvo im je pomoglo da bolje upoznaju protivnika i da se adaptiraju u narednim partijama. Ipak, pravi test nas je čekao u velikom finalu, gde smo se sastali sa reprezentacijom Mongolije, koja je, posle veoma slabog početka, evoluirala u našeg najvećeg rivala.

Open Esports Student Games

Teško je izdvojiti posebnu partiju pošto su nam finalisti priredili zaista vrhunsku Dotu. Svaka je bila izjednačena do samog kraja, prepuna obrta i neočekivanih plejeva. Pobeda sa rezultatom 2-1 je ipak pripala našim momcima, koji su pokazali neverovatnu staloženost i u najnapetijim momentima meča.

SESE i RUR bi ovom prilikom želeli da se zahvale i čestitaju našim reprezentativcima na izvanrednom rezultatu. Ponosni smo što su predstavljali našu zemlju na međunarodnoj sceni i nadamo se da će ponoviti uspeh na narednim Studentskim Esports Igrama!

Za srpsku Dota 2 reprezentaciju nastupaju:

  • Mihajlo “Miksa” Jovanović
  • Danilo “Chodex” Popović
  • Stevan “fonqu” Đurović
  • Kosta “miniorc00” Stankovski
  • Vojislav “cvoja” Majstorović

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: