Dota 2 0

07.10.2024.

14:34

Esports tim preti povlačenjem sa turnira nakon fizičkog sukoba između dva igrača

Kad trash talk pređe sve granice – fizičke pretnje unose nemir na PGL Wallachia Season 2.

Autor: B92

B92
Esports tim preti povlačenjem sa turnira nakon fizičkog sukoba između dva igrača
Valve

Podeli:

Ekipa Team Falcons razmatra da se povuče Dota 2 turnira PGL Wallachia Season 2, nakon što je njihov igrač Amar ”ATF”  Al-Asaf bio meta fizičkih pretnji od strane kapetana AVULUS-a,  Akbara ”SoNNeikO” Butaeva. Incident se dogodio u hotelu gde je SoNNeikO navodno zapretio ATF-u rečima da će ga “udariti i oboriti na zemlju”.

Sukob između dva igrača počeo je tri meseca ranije, kada su se sreli u pub meču. ATF je tada dostigao 14,000 MMR, a nakon pobede uvredio SoNNeikO-a nazvavši ga „breaindead“. To je bio početak tenzija, koje su kulminirale na turniru.

Prema izjavama prisutnih, SoNNeikO je u hotelskom lobiju prišao ATF-u, stavio mu ruku oko ramena i pretio fizičkim nasiljem. Iako nije došlo do udaraca, incident je prijavljen organizatorima turnira. Kao rezultat, Uzbekistanac i njegov tim AVULUS su kažnjeni draft penalom trećeg nivoa.

Team Falcons smatra da kazna nije dovoljna i zatražio je diskvalifikaciju SoNNeikO-a sa turnira, naglašavajući da su zabrinuti za sigurnost svog igrača. Organizatori su trenutno obezbedili dodatnu zaštitu za ATF-a i njegov tim, ali Falcons i dalje preti povlačenjem ukoliko SoNNeikO ne bude udaljen sa takmičenja.

PGL još uvek nije izdao zvanično saopštenje povodom ovog zahteva, a moguće povlačenje jednog od favorita moglo bi ozbiljno ugroziti prestiž turnira, naročito ukoliko se timovi ponovo susretnu u plej-ofu.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: